„Očekávám především dialog, na spousty dotazů bude jistě odpovídat i krajský zdravotní rada Martin Gebauer, který přislíbil účast. Budeme také delegovat zástupce města do pracovní skupiny kraje, která bude dále zpracovávat a analyzovat dostupná data a pokusí se kraji navrhnout jiná řešení, než ta, která schválili krajští zastupitelé ,“ řekl starosta Orlové Tomáš Kuča.

„Podle mne je vytvoření zmíněné komise tím nejlepším možným řešením, protože v ní předpokládám zasedne odborná veřejnost, která problematice rozumí určitě lépe, než třeba politici,“ okomentovala to dále orlovská místostarostka Petra Ječmionková.

Orlovská nemocnice.
Změny v orlovské nemocnici pozastaveny, interna zatím zůstává

Jak již bylo deklarováno, za Orlovou má do krajské komise zasednout bývalý zkušený nemocniční ekonom a jeden zástupce lékařské veřejnosti.

„Zároveň by bylo vhodné vytvořit i samostatnou orlovskou pracovní skupinu, která bude moci výsledky z kraje analyzovat a vyhodnocovat,“ doplnil orlovský zastupitel Miroslav Chlubna.

Stovky lidí protestovalo ve středu v Orlové proti uzavírání lůžkových oddělení v místní nemocnici.
Lidé vyšli do ulic, aby demonstrovali za svou nemocnici

Krajské zastupitelstvo původně v rámci restruktualizace odhlasovalo zmíněný přesun lůžkové interny a postupně i rušení dalších lůžkových oddělení, z lůžkové části orlovské nemocnice se měla stát velká LDN a centrum následné péče, v provozu by zůstaly ambulance.

Po zmíněném tlaku Orlové kraj plány pozastavil. Nové rozhodnutí by mělo padnout do konce roku.

Ilustrační foto.
Máte problém se sousedy? Stačí napsat esemesku
Ilustrační foto.
Policejní úterní zásah v Českém Těšíně byl kvůli kšeftům s marihuanou