Původně chtělo město demolici svěřit investorovi, který by si pronajal, nebo koupil prostor včetně autobusového nádraží, tzv. Zlatý trojúhelník, a postavil tam novou administrativní budovu, či nákupní galerii. „Z těch plánů v době, kdy propukla ekonomická krize, sešlo, přestože jsme už měli vážného zájemce o tyto pozemky," vzpomíná českotěšínský starosta Vít Slováček. Město pak nabídku opakovalo, ovšem neúspěšně. A protože budova s třemi nadzemními podlažími a půdou, v níž se vyráběl ohýbaný nábytek a poté se využívala jako sklad osiv, stále chátrala, padlo rozhodnutí ji nechat strhnout. „Dlouhodobým nevyužíváním objektu došlo k jeho značné devastaci a hrozilo nebezpečí úrazu kolemjdoucích," říká mluvčí města Dorota Havlíková.

Staveniště je od poloviny května oploceno, a kvůli pohybu těžké techniky a skladování suti bylo nutné přesunout stávající parkoviště na přilehlou volnou plochu. Hotovo by mělo být do konce srpna. „Volná plocha bude zatravněna a vznikne tam malá klidová zóna s lavičkami. Pokud by se v budoucnu našel investor, který by přišel se zajímavým nápadem na využití, předpokládám, že by se zastupitelé nebránili. Momentálně ale prostor zůstane nezastavěný," řekl starosta Vít Slováček (KDU-ČSL).

Místní sociální demokraté nechtějí vůbec prostor zastavovat. „Máme představu, že by se přestěhovalo i autobusové nádraží a celý ten prostor, včetně současného stanoviště, by se proměnil v jakýsi parčík či promenádu, která by byla prodlouženou Hlavní třídou a vedla až k zimnímu stadionu. Rozhodně tam nechceme žádné supermarkety," říká místostarosta Petr Procházka (ČSSD).