Na in-line bruslích, kolech i elektrokolech se tam projížděli dospělí a také mnoho rodin s dětmi. Jedni se vydali podél řeky, jiní směrem ke Karvinskému moři. Mnozí, včetně pěších, si nenechali ujít pohled z Darkovského mostu na řeku a taky na staveniště silničního obchvatu, kde práce neustaly ani v sobotu. Stavbaři na darkovské straně řeky pomocí těžké techniky hloubili jámy pro betonové piloty.

Pan Josef a Alois vzpomínali na dobu, kdy i za řekou býval Darkov plnohodnotnou městskou částí. Dnes je z ní torzo.

„Už to není ten pohled, jaký znám z dětství. Dodnes si pamatuju, kde stávaly domy a kdo kde bydlel,“ dušoval se pan Alois. Jejich vzpomínání se protáhlo na desítky minut.

Cyklostezka mezi Ostravou a Vratimovem:

Sobota v Jeseníkách

Po aprílovém týdnu plném sněhových přeháněk, nočních mrazů a větrných poryvů konečně přišel příjemný víkend s počasím tak akorát na jarní výlet. Užili si ho kromě pěších turistů také cyklisté, elektrocyklisté, koloběžkáři i motorkáři.   

Práce na obchvatu v Karviné

Podívejte se, jak práce na stavbě obchvatu v Karviné pokročily
Ať už se díváte od města, od Bělidla, nebo u Darkovského mostu, musíte vidět, že práce na stavbě silničního obchvatu Karviné postupují kupředu. Trasa silničního tělesa už je vytýčená a navezená podkladovým materiálem - VÍCE ZDE: