„Štrúdl už jsem pekl kdysi na škole v přírodě. Samozřejmě vím, co se tam všechno dává,“ říká jeden z hochů a potírá přitom na plechu položené těsto rozšlehaným vajíčkem.

Natálka se zase dušuje, že se jí na táboře líbilo úplně všechno. „Vařili jsme, pekli. Je to docela jednoduché. Bylo to tady super, klidně bych tu za rok byla zase,“ prozradila.

Příměstský tábor s kulinářským zaměřením pořádají provozovatelé obecního Informačního centra v Petrovicích u Karviné. To sídlí ve vile Rotigel, kde je také vyhlášená cukrárna a kavárna. Dvanáctka dětí, které do tábora po celý minulý týden docházely, se učily, péct již zmiňovaný štrúdl, pod dohledem instruktorem pekly pizzu, vařily guláš, palačinky i rizoto. „také vyráběly kosmetiku, mýdlo, které voní bylinkami z naší zahrádky,“ řekl Markéta Nováková, ředitelka Informačního centra Petrovice.