Jak uvedla polská média, karanténě se vyhnou také lidé přijíždějící do Polska ze zahraničí také v případě, že předloží osvědčení o očkování vakcínou proti covidu-19 schválenou Evropskou unií.

Lyžařská resort Szczyrk Mountain Resort, 12. února 2021 v Szczyrk, Polsko. Od 12. února budou v Polsku s omezenou kapacitou po dobu dvou týdnů podmíněně otevřeny hotely, kina, divadla, filharmonické sály a opery, bazény a sjezdovky.
Jen kousek od hranic. Češi se baví na svazích v Polsku. Co stihnete za 12 hodin

Další výjimku z karantény po příjezdu do země budou mít podle nového nařízení polské vlády také děti předškolního věku a studenti, kteří docházejí do škol v Polsku nebo sousední zemi, popřípadě jejich opatrovníci, doplnil server onet.pl.

Upravená opatření zahrnují mimo jiné také zpřísnění podmínek návštěvy kasín a míst provozujících herní automaty, kde hosté už nebudou smět konzumovat jídlo a nápoje.

Hranice zůstane otevřená

Jižní hranice Polska (s ČR a Slovenskem) ale nebude uzavřena jako tomu bylo loni na na jaře. Polské policejní hlídky však budou provádět v příhraničních regionech namátkové kontroly koronavirových testů. Hlídek má být více než doposud.

V kadeřnickém salonu na náměstí v polském Těšíně. Únor 2021.
U fryzjera v Polsku. Kadeřníci v kraji úpí, klienti jezdí kousek přes hranici

Server wp.pl v úterý napsal, že polská vláda by měla a své plány opatření proti šíření koronaviru oznámit do této středy. „Podle veřejných prohlášení polských vládních představitelů lze očekávat, že ke zpřísnění režimu na polsko-českých státních hranicích v souvislosti s epidemickou situací v ČR, dojde během nadcházejícího víkendu, eventuálně na začátku příštího týdne. Polská strana formu nového režimu, jež má na polské-české státní hranici platit, teprve vypracovává," řekl ČTK tajemník českého velvyslanectví v Polsku Jaromír Vejrych.