Setkání se konalo v úterý v KD Petra Bezruče. Do velkého sálu přišli nejen dobrovolníci, ale také zástupci radnic měst a obcí, kde dobrovolníci působí. Dobrovolníkům děkovali zástupci radnic v Havířově, Karviné, Orlové, Českém Těšíně a Petřvaldu. Všichni měli možnost poděkovat a ocenit nejdéle sloužící dobrovolníky. Právě oni dojímali k slzám svým vyprávěním, jak se k dobrovolnictví dostali a jak je práce pro druhé naplňuje.

„Dobrovolnicí jsem už šest let od doby, kdy mi zemřela maminka a já si uvědomila, že kolem nás žijí lidé, kteří potřebují pomoc. Proto jsem se přihlásila a docházím pravidelně do havířovského domova Helios za paní Vlastičkou, která se stala součástí nejen mého života, ale také naší rodiny. Za paní Vlastičkou přicházejí také mí malí vnuci," řekla například Zdeňka Zusková.

Program večera obohatili zpěvačka Veronika Vrbová, jazzové trio a také studenti, dobrovolníci, děti a dokonce i rodiče pracovníků ADRY, kteří připravili módní přehlídku z oblečení vybraného v sociálním šatníku, který ADRA společně s charitativními obchůdky provozuje v Havířově a Karviné. Přehlídka byla motivována 50. roky minulého století, kdy byl založeno město Havířov.

„Celé jsme to pojali také jako narozeninovou oslavu pro město Havířov, které slaví 60 let. U příležitosti Mezinárodního dne dobrovolníků, který se slaví 5. prosince, jsme pozvali všechny naše dobrovolníky z Karvinska. Chtěli jsme je vidět všechny pohromadě, a také společně se zástupci měst a obcí, kde působíme. Naši dobrovolníci jsou výjimeční a je pro nás těžké někoho vybírat k ocenění. Vyzdvihli jsme proto služebně nejstarší dobrovolníky z jednotlivých měst. Jsou to lidé, kteří pomáhají nejdéle," vysvětlila vedoucí Dobrovolnického centra ADRA Havířov Hana Čadová.