Organizátoři i Iniciativy Dokořán se snažili složit dramaturgii tak, aby si každý našel svého interpreta, kterého si nemůže nechat ujít. „Zastoupeno bude mnoho žánrů – od hip-hopu a rapu přes rock až po metal. Nebude chybět samozřejmě ani DJ scéna, divadla, filmy a bohatý doprovodný program," říká mluvčí festivalu Dokořán Barbora Šmýrová.

Návštěvníky podle ní čeká několik novinek. Všechny stage se budou nacházet přímo na ostrově, zmenší se tedy vzdálenost mezi nimi. Není se prý ale třeba bát, že by se programy jednotlivých scén překrývaly.

A na koho se lze těšit? Ve čtvrtek 7. srpna bude hlavní hvězdou slovenský rapper Delik, známý
z projektu Moja reč. Pátečních es bude hned několik – kromě jiných Mňága a Žďorp nebo nová skupina Alberta Černého, kterou obměnil za Charlie Straight, a to Lake Malawi. Milovníci tvrdší hudby si přijdou na své s bandou The Switch.

V sobotu se v Karviné představí jedna z nejkvalitnějších českých zpěvaček – Lenka Dusilová – se svou skupinou Baromantika. Po ní vystoupí alternativní Tata Bojs a také hvězda českého undergroundu The Plastic People Of the Universe. Jako zástupce ska se představí Prague Conspiracy.

Výčet kapel však rozhodně není kompletní. Z divadelního ranku nelze nezmínit novocirkusovou skupinu pěti mladých performerů, kteří si říkají Cink Cink Cirk a kteří tvoří svůj vlastní, lehce cinknutý svět. Chybět ale nebude ani ohnivá tyč, poiky, ohnivý vějíř, dračí křídla, fireball, jiskry a taky plivání ohně. Toto vše v podání skupiny Růže drake a její fireshow. Bavit bude návštěvníky také jubilejní ostravský kabaret Zajíc v pytli.

Vstupenky jsou k dispozici 
v předprodeji na Lodičkách a 
v Agape na Masarykově náměstí v Karviné. Všechny aktuality a novinky najdete na našich webových stránkách Iniciativy Dokořán nebo na facebooku.