Až 85 nových pracovních míst nabídne v Karviné projekt Domov Alzheimer Darkov. Jak už Deník informoval, půjde o práci v sociálním zařízení pro pacienty s Alzheimerovou chorobou a dalšími formami demence. To již za několik týdnů začne fungovat v hlavní budově historické části Lázní Darkov.

První pracovní pohovory tam probíhaly už včera. Nábor nových pracovníků ale stále trvá. Zájemci získají informace také na stránkách www.domovalzheimer.cz. Na nich se mohou pomocí kontaktního formuláře přihlásit i zájemci z řad budoucích klientů.

„Zaměstnance budeme přijímat ve dvou až třech vlnách podle toho, jak se zařízení bude plnit klienty. Zájem máme především o obory, jako jsou registrované zdravotní sestry, ošetřovatelé, sociální pracovníci, terapeuti, ale také kuchaři či pomocné síly v kuchyni," řekl včera Deníku Radek Žádník, výkonný ředitel společnosti DA Corporation, která za projektem Domov Alzheimer Darkov stojí.

Společnost provozuje i stejně orientované zařízení v Roztokách u Prahy. Na těchto aktivitách se podílí také manželka Radka Žádníka, kterou je známá herečka Zdeňka Žádníková-Volencová.

O nových aktivitách v hlavní budově historických lázní v Karviné-Darkově Deník už letos informoval. Tehdy ale ještě probíhala předběžná jednání a nebylo možné sdělit jméno provozovatele projektu.

Nyní věci vstupují do další fáze. „K 1. březnu nový provozovatel převezme budovu a začne ji vybavovat pro účel sociálního zařízení," potvrdila včera mluvčí Lázní Darkov Eva Kijonková.

Radek Žádník upřesnil, že v zařízení bude fungovat celkem 120 lůžek. „V dubnu chceme uspořádat den otevřených dveří nejen pro případné klienty a jejich rodiny," dodal.