Na Jablunkovské ulici totiž začala druhá etapa náročné rekonstrukce kanalizace, pocházející z poloviny 50. let minulého století. Tomu odpovídá špatný technický stav potrubí a související infrastruktury. Stavební práce potrvají v závislosti na klimatických podmínkách několika měsíců.

„Bude nutné opravit 1250 metrů kanalizace, z níž 419 metrů se bude provádět otevřeným výkopem a 843 metrů bezvýkopovou technologií. Přepojeno bude také téměř 130 kanalizačních přípojek a uličních vpustí,“ uvedl mluvčí SmVaK Ostrava Marek Síbrt.

Současně se kraj pustí do náročné celkové rekonstrukce krajských silnic Karvinská a Jablunkovská, včetně všech mostů na těchto komunikacích.

„Řidiče i chodce neminou značná dopravní omezení, která svým rozsahem překonají ty z uplynulého roku. Jednali jsme s investory, aby tyto opravy na sebe ideálně navazovaly a občané a motoristé byli dopravními omezeními co nejméně obtěžování. Pozitivním výsledkem bude zcela nový povrch obou zmíněných výpadovek z centra města a zlepšení stavu mostů,“ uvedl Tomáš Hloušek, vedoucí oddělení dopravy Městského úřadu v Českém Těšíně.

Práce už začaly

Už nyní je na Jablunkovské ulici zúžení a až se stavaři přesunou k bývalému areálu ČSAD a Tescu, bude nezbytné dopravní situaci vyřešit pomocí přenosných semaforů. Náročnější situace nastane v dubnu, kdy začnou rekonstrukce dvou mostů - v ulici Jablunkovská u křižovatky s ulicí Pod Zvonek a v ulici Karvinská u křižovatky s ulicí Hřbitovní. V Jablunkovské se předpokládá provoz střídavě v jednom jízdním pruhu řízený semaforem a průjezd křižovatkou ulic Jablunkovské a Pod Zvonek bude ztížený.

Uzavření maxikřižovatky

V průběhu roku si řidiči rovněž zopakují průjezd autobusovým stanovištěm a řadu dalších dopravních omezení, která zažili v loňském roce. Opět bude uzavřena velká křižovatka ulic Jablunkovská, Ostravská, Viaduktová a Karvinská.

„Letos musí být provoz pod mostem na ulici Viaduktová uzavřen v obou směrech. Bohužel. Stejně jako při minulých omezeních bude přechodně zastaven provoz vozidel přes most Družby. Komplikované bude i uzavření ulice Nádražní mezi viaduktem a podchodem Demelloch,“ doplnil Hloušek.

Opět bude značně omezen provoz linek MHD a po určité období budou všechny linky ukončit na autobusovém stanovišti.

Hazardní kousek řidičky na silnici mezi Českým Těšínem a Třincem.
Policie našla řidičku, která při hazardním předjíždění ohrozila jiné motoristy