Letošní ročník se bude celý odehrávat s tématem připomínajícím společnou éru českého a slovenského národa. „Letos je to 100 let od založení Československa. Letošní ročník naší soutěže proto bude na toto téma a název tak bude znít Miss Reneta ČeskoSlovensko 2018. Ani to ale nevylučuje účast dívek z polských středních škol, případně z jiných zemí,“ řekl šéf soutěže Libor Lenčo.

Téma bylo odhaleno minulé pondělí odpoledne za přítomnosti úřadující Miss Reneta 2017 Xénie Gregušové ze Žiliny. „Já jsem se od té doby účastnila ještě jedné soutěže, která vlastně ještě vinou pořadatelů neskončila, když finále už mělo dávno být a dosud se nekonalo. Proto musím vyzvednout perfektní organizaci Miss Reneta, kde bylo vše naplánováno snad na minuty a vždy vše klaplo tak, jak bylo slíbeno. Krásné byly také ceny. Miss Reneta je opravdu prestižní soutěž,“ hodnotila Gregušová s tím, že nad případnou účastí v další soutěži krásy bude hodně přemýšlet.    

Zájemkyně o letošní titul Miss Reneta už si mohou připravovat program svých volných disciplín. Výběrová kola se budou konat v březnu v Žilině, Praze, Brně a Havířově. Všechny finalistky budou moci lidé spatřit pět dnů před soutěží v květinovém korzu slavnosti Havířov v květech, která má letos rovněž téma Československa.

Finálový večer je naplánován na 20. června v KD Leoše Janáčka. Moderátorem bude tradičně Jan Čenský, ke kterému ale s ohledem na téma chceme připojit ještě slovenského kolegu a pomýšlíme si na Maroše Kramára. Zpívajícími hosty budou Peter Nagy, Vladimír Hron a In Concerto ve složení Jiří Škorpík a David Uličník.

ZŠ Slovenská Karviná, 1. třída.
Představujeme prvňáčky ZŠ Cihelní, ZŠ Slovenská Karviná a ZŠ Rychvald