Veletrh se koná od čtvrtku do pondělí. Přestože je možné, že samostatnou expozici bude mít město na veletrhu naposledy, neponechali Havířovští nic náhodě. Svůj stánek letos vyvedli v podobě hornické štoly.

Turisty bude město lákat na setkání hornických a hutnických měst, jehož 19. ročník se bude v Havířově konat od 19. do 21. června.

„Expozice má podobu hornické štoly a tak propaguje připravovanou akci mezinárodního setkání horníků a hutníků nejen z České republiky, ale také nedalekého Slovenska nebo Polska, či vzdálenějšího Německa a Rakouska. Město červnové setkání pořádá při příležitosti svého letošního 60. výročí vzniku," informovala mluvčí havířovského magistrátu Eva Wojnarová.

Stranou nezůstanou ani další významné události. „Budeme samozřejmě propagovat i ostatní městské akce tradiční Havířov v květech nebo Městské slavnosti a motocyklové závody na Těrlickém okruhu. To vše doplňujeme kvalitními propagačními materiály," uvedla vedoucí kanceláře primátora havířovské radnice Milada Klimešová.

Prezentován bude i Mikroregion Žermanické a Těrlické přehrady. Ten je určen především k turistice a odpočinku.

„Možnosti využití volného času a rekreace zdejších obyvatel, ale také návštěvníků oblasti mikroregionu, přibližuje nový film, který mohou návštěvníci havířovské expozice zhlédnout poprvé od jeho vzniku. Film se stane součástí propagace města i celé oblasti mikroregionu, jehož je Havířov součástí," dodala Wojnarová.

Návštěvníci veletrhu najdou stánek Havířova v pavilonu „P" brněnského výstaviště. Stánek se 40 metry čtverečními má číslo 106.