Správa sportovních a rekreačních středisek (SSRZ) nechala nainstalovat čtyři posilovací stroje do sportovního areálu ZŠ M. Pujmanové. K dispozici je stroj se třemi nášlapnými točnami, bradla, houpačka k posilování nohou a trenažér chůze. Veřejnost je může využívat v odpoledních hodinách pracovních dnů a po celé dny víkendů a svátků. Na provoz dohlédne správce.

„Poté, co jsme u promenádní stezky Na Nábřeží nainstalovali workoutové cvičiště se statickými prvky, zkusili jsme pro změnu pohyblivé stroje. Nabízejí poněkud jiný druh cvičení, který je vhodný nejen pro mládež, ale i pro starší generaci. S ohledem na citlivější konstrukci jsme zvolili umístění v areálu, kde je provoz pod dohledem našeho správce," vysvětlil ředitel SSRZ Václav Wicher.

Mezi prvními si venkovní posilovnu vyzkoušeli žáci školy. „Je to super. Něco takové tady chybělo. Dobře se na tom cvičí a přitom to není jen pro namachrované svalovce, ale pro všechny, kteří si chtějí třeba jen na chvíli protáhnout tělo. Snad je to kvalitní a vydrží to tady venku dlouho," chválili školáci.

Čtěte také: 
Vzpěrači otevřeli malou sportovní ubytovnu
Sportovci mají na Nábřeží workoutové cvičiště

Zdroj: Youtube