Ivan Mládek s družinou na havířovském koupališti. Zdroj: Čtenářský snímek Známý zpěvák, hudebník, skladatel, moderátor, textař, humorista ale také malíř a vynálezce přijel do Havířova společně se členy svého týmu Janem Mrázkem a Libuší Roubychovou.

Přestože návštěvníkům neukázal ani odhalenou figuru ani plavecký styl, na koupaliště pěl jen chválu. „Z dlouholeté známosti jsem ho pozval k nám na koupaliště, aby si odpočinuli před vystoupením v nedaleké Čeladné. Jsem rád, že se mu u nás líbí a že koupaliště chválil. Pochválil příjemné prostředí, množství bazénů a atrakcí, které mají návštěvníci k dispozici a navíc za velmi přijatelnou cenu. On i jeho doprovod byli spokojení i s občerstvením,“ vysvětlil Jindřišek Dolanský, který na koupališti vykonává celosezonní lékařský dozor.

"Je tady skutečně pěkné a příjemné prostředí, dobře jsem si tady odpočinul před vystopením," řekl Ivan Mládek. 

Mládka pojí s Havířovem několikeré předchozí návštěvy. Mimo jiné právě v Havířově vznikl polský text slavného hitu Jožin z bažin. Ten piloval na místním zámku s rodilým Polákem, překladatelem a místním fotbalovým činovníkem Bronislavem Schimke.

Zpěvák Ivan Mládek (vlevo) a Bronislav Schimke.
Ivan Mládek piloval polštinu v Havířově