Spoluorganizátor akce, Filip Příborský, popsal průběh festivalu: „Chtěli jsme oživit město něčím originálním, co tady ještě nebylo, a zároveň podpořit i místní podnikatele z oblasti gastronomie. Počasí nám přálo a jsem moc rád, jak se nám to povedlo.“
Účast na akci byla vyšší, než se očekávalo, což vedlo k předčasnému vyprodání některých stánků. Přesto byli všichni spokojeni, jak návštěvníci, tak pořadatelé. „Je vidět, že je o tento festival zájem a určitě se těšíme i na další ročníky,“ zaznělo z řad návštěvníků. Jeden z nich dodal: „Foodfestivalem v Havířově jsem příjemně překvapen. Jen bych ocenil, kdyby se v dalším ročníku objevily exotičtější pokrmy, které by ho pro mě učinily ještě lákavějším.“
Výbornou atmosféru podtrhli DJs, jejichž výběr hudby byl velmi chválen: „Oceňuji práci DJs.“ „Nenucené, příjemné a hlavně vkusné,“ znělo velmi často od návštěvníků. Po oficiálním programu pokračovala zábava na afterparty ve Stolárně.
Pořadatelé plánují festival zopakovat a slibují více dětských atrakcí. „Příští ročník bude ještě lépe připravený a věříme, že návštěvníkům nabídneme ještě pohodlnější a příjemnější zážitek,“ dodávají s nadějí na další úspěch.
Jaroslav Šotkovský