Deník již dříve přinesl informaci, že restaurace poskytne všechny moderní služby, jako je například McDelivery (rozvážku jídla) nebo McDrive, který bude vybavený nejnovějšími digitálními menuboardy.

Nová pobočka, již 106. restaurace této značky v České republice, se měla otevřít v červnu nebo červenci v prostorách bývalého autosalonu Toyota v obchodním komplexu Kaufland v ulici Nad Tratí. Stavbaři každopádně dělají vše pro to, aby se to stihlo už v červnu, možná již v květnu.

Havířovský McDonald’s výrazně pokročil k otevření.Havířovský McDonald’s výrazně pokročil k otevření.Zdroj: Deník/Ondřej Dluhí

Ředitelka PR a komunikace pro McDonald’s ČR a SR Jitka Pajurková je v tomto směru optimistkou. „Přesný termín otevření první restaurace McDonald’s v Havířově zatím nemůžeme s jistotou potvrdit, nicméně bychom byli rádi, aby k otevření došlo před koncem měsíce května,“ uvedla doslova.

I když McDonald’s ještě žádné zákazníky v Havířově nemá, stavbaři se už na cedulích zákazníkům omlouvají za nekomfort spojený s rekonstrukcí. Fakt je, že kapacita restaurace bude 100 míst k sezení ve vnitřních prostorách a 38 k sezení na zahrádce. V interiéru budou umístěné tři oboustranné samoobslužné objednávkové kiosky a k dispozici budou rovněž dvé tradiční pokladny. Chybět nebude ani kavárna McCafé.