Natáčelo se loni v září a při kontrolní návštěvě v listopadu. Ve čtvrtek večer mohli diváci zhlédnout, jak to vše probíhalo. Tvůrci připomněli, že je zaujalo především to, že restaurace, stejně jako celý Hotel Zámek Havířov, provozuje přímo město.

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich i ke svému údivu stvrdil, že zámečtí udělali kus práce a udělil jim jednu svou hvězdu.

Zdroj: Deník/Libor Běčák

„Byl to pro nás obrovský risk a zároveň výzva. Víme, že se na zámku v minulosti dělalo spousty věcí špatně, že celkové jméno je pošramoceno. Přesto jsme si řekli, že do toho půjdeme a dáme do toho maximum. Když jsme viděli první polovinu dílu, tak to vypadalo šíleně. Naštěstí závěr se povedl. Jsme si vědomi, že jsme na začátku toho, jak by to mohlo vypadat," řekl jednatel společnosti Zámek Havířov David Ondráček.

Připomenul, že se městská společnost dále vyrovnává s důsledky práce předchozího vedení. „Každý den odkrýváme další a další neřesti, nedávno jsme začali řešit i takové věci jakými jsou špatně nastavené tarify telefonu. Jen pro ilustraci, za 2 pevné linky se platilo ročně téměř 50 tisíc. A to je rok 2016. Ale pracujeme na tom, aby Havířov byl hrdý na Zámek, který je právem považován za jednu z dominant města," dodal Ondráček.

Překopali i menu

I přesto, že na zámku už nepracuje ani jeden z šéfkuchařů, kteří vařili v době natáčení, vedení společnosti tvrdí, že kvalitu jídel a služeb udrží.

„Je překopáno a zjednodušeno celé menu, pracují zde lidé, kteří chtějí pracovat, opravdu vše bylo změněno od základu. Již máme připraveny spousty akcí, na které se mohou hosté těšit. Jak řekl šéfkuchař Pohlreich: ´…česnečka dobrá, z vývaru poskočilo srdce radostí, svíčková je dobře uvařená. Jinak řečeno, poctivě uvařený jídlo. Hospoda je čistá, uklizená, jde vidět, že se tady někdo stará.´ Tato slova nás těší a zároveň zavazují," doplnil Ondráček.

Zdroj: Youtube