„Na tuto akci se nám podařilo získat téměř pětimilionovou dotaci, kterou poskytlo ministerstvo financí. Zakončili jsme tím zdárně projekt, kterému původně moc lidí nevěřilo. Rozložení celé stavby do dvou let ušetřilo nám nebo městu právě těchto pět milionů. Kdybychom chtěli celý projekt realizovat najednou, museli bychom tyto prostředky najít jinde. K tomu naštěstí nedošlo a my už se těšíme na první rozsvícení. Už nyní víme, že v zimní přípravě osvětlení maximálně využijeme a odpadnou nám velké problémy s trénováním potmě," poukázal sekretář MFK Havířov Libor Pristáš.

Osvětlení budou využívat hlavně fotbalisté MFK Havířov, ale na hřiště se dostanou i hráči jiných oddílů a sportů. Ti už projevili o volné termíny velký zájem, takže na hřišti bude pořád živo. V zimě se brzy stmívá a hráči se po práci na hřiště za světla nedostanou. Radost mají tudíž nejen Indiáni, ale i sportovci z blízkého okolí.

„Málokdo si dovede představit, jak bylo administrativně náročné tuto akci zrealizovat. Naštěstí jsme to stihli ve spolupráci s dodavateli zdárně v požadovaných termínech a osvětlení je hotové. Navíc jsem se přesvědčil, že v klubu umíme v případě potřeby společně zabrat a složité věci vyřešit. I díky tomu máme k dispozici krásný fotbalový areál se dvěma travnatýma povrchy a osvětlenou umělkou," neskrýval radost předseda MFK Havířov Bronislav Šimša.