V polovině kurzu se za nimi přijel podívat ředitel školy Svatopluk Novák se svým zástupcem a společně s nimi i Deník. „Není to přepadovka, ale podíváme se, jak se našim dětem a kantorům daří," vysvětlil Novák.

Mladí lyžaři ze 7., 8. a 9. ročníku se právě chystali hojit unavené svalstvo po prvních dvou dnech lyžování. Čekala je návštěva wellnes centra, kde si zaplavali ve vyhřátém bazénu a relaxovali ve vířivce. S pobytem byli školáci spokojení. „Máme tady zajímavý program. Hrajeme různé hry a dobře se bavíme," odpovídali.

Škola Bílou oceňuje především pro dobré sněhové podmínky.

„Na tomto místě pořádáme lyžařský kurz už poněkolikáté. Máme tady dobré podmínky a zázemí. V chatě jsme sami a máme děti pod kontrolou. Máme připravený program, který plníme po celý týden. Samozřejmě, že pobyt na horách má určitý režim, počínaje ranním budíčkem a konče večerkou. Lyžaři jsou rozděleni klasicky na zdatné a méně zdatné. Všichni se však učí a zdokonalují. Pro některé děti je školní lyžařský kurz možná jedinou šancí se na hory dostat," řekl vedoucí kurzu Rostislav Pečinka.

Shodou okolností žáci ZŠ Na Nábřeží nebyli na Bílé jedinými Havířovany. Lyžařský kurz tam ve stejné době absolvovali také žáci ZŠ Moravská.