Výroční ocenění si nakonec v Obecním domě Družba převzali Iveta Kuczerová, Rudolf Nemeth a Terezie Lincerová, kteří se o ně zasloužili svou neocenitelnou pomocí i lidským přístupem.

„Za spolkovou práci získal cenu pan Nemeth, který je od roku 2006 členem Svazu postižených civilizačními chorobami, spolku Kardio Karviná, kde pomáhá seniorům a zdravotně postiženým. V rámci profesionální služby pak byla oceněna paní Kuczerová, která pracuje jako vedoucí střediska Slezské diakonie v Karviné-Rá᠆ji, stejně jako pro občanskou poradnu, nízkoprahové zařízení Pohoda a další centra diakonie v Karviné a Orlové,“ vysvětluje mluvčí karvinského magistrátu Šárka Swiderová s tím, že v kategorii dobrovolnictví letos výroční cenu získala Terezie Lincerová, kterou nominovala organizace ADRA za dobrovolnickou práci se seniory.

„Je vždy strašně těžké vybrat ze všech dobrovolníků a pomocníků jen jednu osobu. Paní Lincerová, která už více než tři roky pracuje jako dobrovolník se seniory v karvinském Novém domově, je však jeden z nejpozitivnějších a nejusměvavějších lidí, se kterými jsme měli příležitost spolupracovat. Klientům Nového domova se vždy snaží být co nejvíce nablízku a každého ve svém okolí nějakým způsobem povzbudit. Sama je přitom natolik skromná, že na předávání jsme ji málem nedostali,“ doplňuje za ADRU s úsměvem Jana Žoričová.

V průmyslové zóně v Horní Suché v pondělí poklepali zástupci investora základní kámen ke stavbě továrny na výrobu vysokokapacitních lithiových baterií. Staví ji společnost HE3DA.
Poklepáno. V Horní Suché vyroste továrna na výrobu lithiových baterií