„Značené objízdné trasy do a z centra města vedou přes ulici Tovární. Po této objízdné trase bude centrum města dostupnější přes obchvat i pro místní řidiče z místní části Svibice a Žukova. Pro místní bude rovněž umožněn vjezd do centra města podjezdem u hasičské stanice přes Masarykovy sady a dále po ulici Sokola Tůmy,“ uvedl vedoucí oddělení dopravy Městského úřadu v Českém Těšíně Tomáš Hloušek. 

Úsek ulice Sokola Tůmy mezi ulicemi Hlavní třída a Viaduktová bude přechodně jednosměrný v opačném směru. Výjezd z centra města tak bude možný, kromě ulice Tovární, pouze po ulici Vrchlického a dále přes Masarykovy Sady podjezdem na ulici Karvinskou.

Dobrou zprávou pro řidiče bude ve stejném období zároveň již zpřístupnění části velké křižovatky, kdy již bude možný průjezd ulicemi Jablunkovská, Frýdecká a Ostravská.

Uzavření podjezdu skočí s posledním dnem prázdnin, na září je naplánováno pokládání nového živičného povrchu na úseku výpadovek na Karvinou a na Slovensko.

V Českém Těšíně je aktuálně uzavírtek více. Neprojedete např. po ulici Karvinská okolo restaurace Na Brandýse, pracuje se i na Jablunkovské ulici. 

Orlovská nemocnice.
Změny v orlovské nemocnici pozastaveny, interna zatím zůstává