Ještě před koncem loňského roku konečně padlo rozhodující slovo a letos 1. června se snad už doopravdy začne stavět. „Jsem opravdu moc rád, že po tak dlouhé době konečně dospějeme k cíli. Ta akce neznamená jen vybudování nového centra města, ale také úpravy přilehlého okolí a prostranství před úřadem i před domem kultury. Myslím, že to obecně přispěje k lepšímu životu v Orlové, a jen doufám, že celá stavba co nejméně omezí provoz a život v centru," řekl Deníku starosta Orlové Tomáš Kuča.

Především pro Orlovany je to bezesporu dobrá zpráva.

„Ministr financí Andrej Babiš podepsal zadání veřejné zakázky na ,Humanizaci a revitalizaci centra Orlové-Lu-tyně'. Město je společným zadávatelem této veřejné zakázky, která zahrnuje úpravy centra, revitalizaci prostranství centra města a polyfunkční dům A nad parkovištěm v Orlové-Lutyni," prozradila mluvčí města Nataša Cibulková.

Dodala, že předpokládaný konec celé stavby by měl být v březnu roku 2018.

Centrum Orlové a prostranství u městského úřadu získá nový vzhled, kde jednou z dominant bude zmíněný nový polyfunkční dům s byty a komerčními prostory. Současně zde vznikne podzemní parkoviště s 92 parkovacími místy či třeba také takzvaný biokoridor, tedy relaxační zóna.

Nově bude upravena plocha mezi budovou městského úřadu a domem kultury, kde vznikne odpočinková zóna, dále dojde například rovněž k úpravě parku u tržnice a v centru přibudou také nové stromy a keře.