Přestupku se dopouštějí řidiči kamionů, kteří se svými náklaďáky stávají na dnes prázdném parkovišti za bývalou prodejnou Gigasport, ještě dříve Prior IK. A to přesto, že je tam zákaz vjezdu nákladních aut.

„Teď v létě to takový problém není, ale v zimě, v pátky nebo soboty večer, tam kamiony zastaví a topí si v kabině, což samozřejmě vydává hluk.V noci, kdy utichne ruch, je to pak slyšet často celou noc. „Je to nepříjemné,“ říká Antonín Gajda, obyvatel jednoho z domků, vzdálených od parkoviště přes silnici přibližně sto metrů.

Dosavadní práce zkomplikovala i nepřízeň počasí.
Stavaři se snaží dohnat zpoždění na stavbě náměstí



Redakce kvůli ověření situace několik dní po sobě inkriminované místo navštěvovala. Co jsme zjistili? Kamiony skutečně stojí v zákazu vjezdu a řidičům to evidentně nevadí. Motory však byly vypnuté.

Zástupci policie na dotaz, zda o této situaci vědí, sdělili, že dodržování dopravního značení u zmiňované plochy kontrolují policisté dopravního inspektorátu i policisté Obvodního oddělení Policie ČR Karviná 7 v rámci výkonu služby. „Porušení jsme zaznamenali několik. Většinou věc je řešena cestou oznámení správnímu orgánu k řešení,“ řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Dodala, že dopravní značka zakazující vjezd nákladní aut tam sice je, ale s dodatkovou tabulkou, že se zákaz netýká dopravní obsluhy.

Policistům se tudíž těžko dokazuje, že kamiony nejsou dopravní obsluhou.

Tenisové kurty v Karviné Ráji, které byly dva roky mimo provoz kvůli rekonstrukci fotbalového stadionu, jsou opět v provozu.
Tenisové kurty v Karviné-Ráji jsou opět v provozu