Autorkami komiksu jsou spisovatelka Petra Braunová a výtvarnice Barbora Brůnová. O vydání komiksu, jehož příprava autorkám zabrala tři měsíce, se postarala Regionální knihovna Karviná. Samotný tisk pak finančně podpořila Nadace OKD v rámci projektu Společně s úsměvem III.

„Práci na komiksu zkomplikoval celostátní lockdown, kvůli kterému jsem nemohla do Karviné dorazit. Pracovaly jsme podle fotografií získaných z internetu. Šikmý kostel jsem proto shlédla až nyní a bylo pro mě vtipné překvapení, když jsem u vchodu narazila na šikmý stánek, kde se už náš komiks prodává,“ popsala své dojmy z práce nad komiksem a z návštěvy Šikmého kostela Petra Braunová.

Dvě problémová místa na třídě 17. listopadu - přechod pro chodce u Vydmuchova a u hypermarketu Tesco. V budoucnu by tam měly bezpečné přecházení hlídat semafory.
Hlavní průtah v Karviné dostane novou podobu

Křest komiksu proběhl v prostorách literárního salónu v Regionální knihovně Karviná. Slavnostního setkání se zúčastnila spisovatelka Petra Braunová a z Nadace OKD ředitelka Karolína Preisingerová spolu s projektovou manažerkou Silvií Balčíkovou. Žánr komiksu je oblíbený hlavně u dětí, proto na křtu nechyběli ani žáci 5. tříd nedaleké Základní školy U Studny.

Kmotrou komiksu se stala ředitelka Nadace OKD Karolína Preisingerová, která popřála komiksu mnoho úspěchů a nadšených čtenářů. Slavnostní setkání vyvrcholilo křtem komiksu, symbolickým posypáním bonbóny, o jejichž následný úklid se rády postaraly přítomné děti.

Křest karvinského komiksu.Křest karvinského komiksu.Zdroj: Lukáš Hudeček

„Komiks je určený pro malé i velké zvídavé čtenáře. Malí si mohou komiks vybarvit, je částečně černobílý a dospěláci se v komiksu dozví zajímavosti," dodává ředitelka Regionální knihovna Karviná Markéta Kukrechtová,

Komiks je k zakoupení (35 Kč) ve všech pobočkách knihovny a také v městském informačním centru.