Richard Krajčo. Určit počet lidí na náměstí v době konání akce není jednoduché. Nejvíce natěsnáno bylo před samotným podiem a směrem k OD Elan. Po bocích byla hustota návštěvníků o poznání menší. Mnozí stáli v místech, odkud podium neviděli vůbec, nebo jen částečně. Naopak někteří odvážlivci koncert sledovali i ze střech prodejních stánků.

O koncertu Deník informoval v článku: Na koncert kapely Kryštof přišlo několik tisíc lidí

Samotná skupina na svém facebooku už večer poděkovala 20 tisícům fanouškům. Právě tento počet se v odhadech objevuje nejčastěji. Ne všichni s ním však souhlasí a většinou odhadují návštěvnost nižší.

„Já sama si netroufám uvést konkrétní číslo. Odhaduje se to velmi obtížně. Je to zcela jiná situace, než když se pořádají akce v ohraničeném prostoru a kde je možné návštěvnost určit podle vstupenek," řekla ředitelka pořádajícího Městského kulturního střediska Yvona Dlábková.

Pořadatel festivalů Marek Slonina z Wiking Agency se pokusil počet návštěvníků akce odhadnout z fotografií: „Bohužel, přestože mám kluky z kapely rád a sám jsem byl kdysi dávno jejím členem, nemohl jsem se účastnit osobně. Podle fotografií z místa však je pravděpodobné, že na náměstí přišlo skutečně mezi 15 až 20 tisíci lidí."

Náměstek primátora Ivan Bureš byl v odhadu střídmější a tipoval návštěvnost na zhruba 10 tisíc lidí.

Fanoušci kapely Kryštof na náměstí Republiky v Havířově.

Zdroj: Deník/Libor Běčák