Podle ranních informací policie se na příjezdových komunikacích k hraničním přechodům s Polskou republikou už netvoří kolony vozidel a průjezd je v této chvíli plynulý.

Během včerejška přibyly podél příjezdové silnice vedoucí k hraničnímu přechodu v Chotěbuzi mobilní toalety a podle informací ze sociálních sítí dobrovolníci řidičům přivezli balenou vadu a zásoby jídla.

Ilustrační fotografie automobilka Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o.
Hyundai v Nošovicích kvůli koronaviru zastaví výrobu

„Také máme informace z polské strany, že od včerejšího večera na hranicích probíhaly kontroly ve čtyřech pruzích,“ řekla mluvčí Českého Těšína Marcela Hladká.

K urychlení kontrolní procedury na hranicích přispěli u čeští policisté, kteří rozdávali řidičům čekajícím v kolonách dotazník k vyplnění ještě před hranicí.

Obdobná situace je na příjezdových komunikacích k hraničním přechodům v Bohumíně.

Centrum Ostravy, středa 18. března 2020.
Hygienici: V kraji bylo ve čtvrtek ráno potvrzeno 51 případů

„Policisté po celou dobu, kdy se na silnicích směrem k hraničním přechodům do Polska tvořily kolony, usměrňovali dopravu a obecně činili maximum pro bezpečnost účastníků silničního provozu. Děkujeme, že řidiči pamatovali na záchranářskou uličku pro vozidla IZS. A pro ty, kteří na dané pravidlo zapomněli, se jednalo o situaci, kdy si uvedené snad uvědomili,“ řekla krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Online reportáž