V těchto dnech finišují práce na přípravě koupaliště. V polovině měsíce by se měl v areálu natáčet hudební videoklip a poslední květnový víkend by koupaliště mohlo zahájit sezonu.

„Údržba na koupališti začala už v lednu, kdy se čistilo potrubí na odtok vody z koupaliště směrem do řeky Lučiny. Poté se opravovala zídka na terase u plaveckého bazénu, která byla v takovém stavu, kdy statik doporučil její rekonstrukci. Opravami prošly i technologické celky, jako čerpadla a další zařízení, která pohání vodní atrakce,“ vysvětlil ředitel Správy sportovních a rekreačních zařízení Radomír Kácal.

Po několika letech se mohou návštěvníci opět těšit na vlnobití.

"Koule byla nefunkční zhruba 4 roky pro technickou závadu. Zahraniční výrobce ji chtěl repasovat za cenu kolem jednoho milionu korun. Naši zaměstnanci to zvládli za 30 tisíc korun," uvedl Kácal.

Vlnobití na havířovském koupališti.Zdroj: SSRZ Havířov

„Samozřejmě myslíme i na nějaké rozšiřování na zábavy na koupališti. Z hřiště v centru města, které projde celkovou rekonstrukcí, jsme na koupaliště přemístili dětskou herní sestavu. Opravili jsme také velkou kouli, která dělá vlnobití v kombinovaném bazénu, a která už několik let nefungovala. Oficiální servis by byl příliš drahý, ale nám se kouli podařilo opravit svépomocí,“ řekl Kácal.

SSRZ oslovilo střední školy a nabídlo brigádu studentům na pozicích plavčíků. „Předpokládáme, že plavčíků bude dostatek a máme také mistry plavčí, bez kterých by nemohla být v provozu skokanská věž,“ dodal ředitel Kácal.

V provozu by měly být všechny stánky s občerstvením a restaurace, která má nového provozovatele. 

Jedinou atrakcí, kterou by návštěvníci mohli postrádat, jsou závodní skokani. Ti si pro trénování na letošní sezonu našli přírodní lokalitu. 

Ukázka tréninku voltiže v havířovské jízdárně.
OBRAZEM: Děti se mohly seznámit s tréninkem voltiže