Jak Deníku řekl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer, měl by to být nájemce strategický, tedy seriózní a silný subjekt, který by provedl i rekonstrukci budovy, po které volají současní nájemci prostor v budově. „Taková je naše představa, ale těžko říci, zda se nám ji podaří naplnit,“ řekl Gebauer.

Dodal, že kraj nepočítá s tím, že by rekonstrukci budovy hradil ze svého rozpočtu. „Letos určitě ne, peníze na to prostě nejsou. Rozpočet na příští rok se bude sestavovat někdy na podzim, možná se nějaké peníze najdou. Ale s jistotou se to v tuto chvíli určitě říci nedá,“ dodal náměstek hejtmana.

Budova polikliniky v Mizerově patří kraji a spadá pod krajskou nemocnici v Karviné-Ráji. V objektu má ordinace několik desítek lékařů z mnoha oborů. Budova slouží od roku 1994 a je ve stavu, kdy nutně potřebuje rekonstrukci - nová okna, opravu střech, ideálně i nový plášť.

Rozhodnutí krajských radních potěšilo i zástupce města Karviné. „Jsem moc rád, že kraj vyslyšel naše nesouhlasné stanovisko, které jsme schválili na minulém zasedání zastupitelstva města a rozhodl se budovu neprodat," řekl serveru Město žije náměstek karvinského primátora Miroslav Hajdušík.

V Karviné-Darkově se kácejí stromy, přípravy na stavbu silničního obchvatu začaly.
Kácí se stromy, stavba obchvatu ale letos nezačne