Pětadvacetimetrový plavecký bazén je nyní bez vody. Ta je dočasně vypuštěna do sklepního rezervoáru pod bazénem. Zpátky bude přečerpána po ukončení prací. „Věříme, že se podaří stihnout termín a bazén bude pro návštěvníky otevřen v polovině září," řekl Vojtěch Kolařík, ředitel Základní a střední školy Školní, která celý sportovní komplex v Opletalově ulici provozuje.

Celý objekt, ve kterém je vedle bazénu také tělocvična nebo sauna, se dočkal potřebné modernizace, která si v součtu vyžádá zhruba 20 milionů korun. Podle přání architektů zůstane zachována podoba budovy, včetně ochozu a velkých prosklených stěn bazénu a tělocvičny.

Objekt sportovního komplexu se opravy dočkal po 45 letech provozu. „Bazén byl už v opravdu špatném technickém stavu. Sdružili jsme peníze kraje a také rozpočtu naší školy. Vyměněna byla všechna okna, zateplen je plášť budovy i střecha a modernizována je technologie úpravy vody. Museli jsme reagovat na změnu klimatických podmínek po zateplení střechy. Proto bylo nutné modernizovat vzduchotechniku ve stropní části bazénu. Stejně tak jsme modernizovali technologické zařízení pro filtraci a úpravu vody. Před časem jsme také spustili novou ozonizační jednotku a plavci si chválí zlepšení kvality vody," vysvětlil ředitel.

Změní se také okolí sportovního centra. „Ve spolupráci s městem opravíme příjezdovou cestu a chodníky dostanou novou zámkovou dlažbu. Rozšířeno bude i parkoviště a nové bude veřejné osvětlení," dodal Kolařík.