„Hlavním tématem soutěže bylo zpracování kapra. Nejprve jsme rybu museli stáhnout z kůže a nařezat na filátka. Maso se pak připravovalo v zeleninovém tataru a zapékalo se ve žlutém lilku,“ popsal jeden z členů vítězného kuchařského týmu Lukáš Kunz. Darkovské lázně jsou kromě léčivé solanky vyhlášené také výtečným stravovacím provozem.
„Dbáme na to, aby se naši kuchaři mohli vzdělávat a stále se zlepšovat a proto se zúčastňují mnoha gastronomických soutěží. Však je taky vede odborník na gastronomii, kterým je pan Kaczyński. Současný šéfkuchař Štefan Roďom například vařil v pražském Obecním domě,“ připomněl generální ředitel Lázní Darkov Igor Svoják. Tým, jenž reprezentoval karvinské darkovské lázně na soutěži ve Skoczówě, tvořili Lukáš Kunz, Marek Hanzel, Dalibor Čivoń, a šéfkuchař Štefan Roďom.