„Nudili jsme se, zjistili jsme, že taková soutěž je a přišlo nám to jako dobrá akce.“ pochvaloval si chvíli před startem v obřím stanu v areálu karvinských Lodiček Lukáš Šnapka, jehož tým tvořili kamarádi ve věku okolo patnácti až šestnácti let.

Díky facebooku se o akci dozvěděla Barbora Vavrošová. „Možná se někdy ztrapníme, když nebudeme něco vědět, ale těšíme se hlavně na dobrou zábavu,“ usmívala se spolu s dalšími členy svého družstva.

Ilustrační foto
Zástupci magistrátu klepou na domkaře a ptají se na topení

Mezi ostřílenější borkyně patřilo ženské družstvo dam, které kvízové soutěže v Karviné navštěvuje pravidelně. „Jednou jsme byly i druhé. A těšíme se i dnes. Zkrátka na všechno, tyhle soutěže jsou moc fajn,“ sdělila jedna ze zástupkyň družstva Lenka Walová.

Kvíz v areálu karvinských Lodiček přinesl spousty napětí, ale především dobré zábavy.Zdroj: Deník / Richard KutějKvíz v areálu karvinských Lodiček přinesl spousty napětí, ale především dobré zábavy.Autor: Deník / Richard Kutěj

Soutěž připravili členové sdružení Dokořán. Ti navázali na několik úspěšných kvízových akcí z loňska. A povedlo se to i tentokrát. Všichni soutěžící brali akci především jako uvolnění a s humorem, účastnila se karvinská mládež i týmy středního věku. A bavili se všichni stejně.

„Ten zájem o akci nás mile překvapil a doufáme, že se lidi pobaví a užijí si to s námi. Není to přeci jen o soutěži, ale také o zábavě. Otázky? Něco jsme vybírali dle vlastních vědomostí, něco jsme dohledávali na internetu a bude to opravdu pestré,“ sdělily pak těsně před zahájením hlavní pořadatelky a průvodkyně příjemným odpolednem a podvečerem Eliška Korzonková a Nikol Mnichová.

Zahájení provozu sdílených kol Nextbike v Havířově.
Sdílet kola už lidé mohou i v Havířově, počítá se i s elektrokoly
Anna Byrtusová, 23. července 2019, Havířov, váha: 3,74 kg, míra: 52 cm
Právě jsme se narodili, podívejte se na fotogalerii miminek