V Karviné, která má nejmodernější letní biograf široko daleko, mohou už pár týdnů po světové premiéře promítat atraktivní novinky.

Bohumín, který se zatím spokojil jen s digitálním projektorem, jež zajišťuje kvalitnější obraz, opět potěší tematickými cykly typu dobrodružné léto nebo třeba rozesmáté léto.

Jako první zahájí promítání letní kino v Havířově v pátek 26. června. „První promítání je vždy připravováno pro děti a rodiny na začátek prázdnin. V pátek je v programu film Říše hraček a v sobotu Autopohádky. Další program se upřesňuje," řekla ředitelka MKS Yvona Dlábková.

Havířovský „letňák" nabídne spíše starší filmy, zato za nejnižší vstupné, které zůstává na 30 korunách. „Chceme letní promítání pojmout spíš jako takovou zábavu pro lidi, osvědčené filmy, čepované pivo, grilování," doplnil vedoucí provozu Petr Feller.

V Bohumíně začínají promítat 1. července a projekce poběží celé prázdniny.

„Máme připraveny cykly s českými komediemi, akčními filmy, horory, ke konci prázdnin pak s pohádkami to proto, že se už stmívá dříve, a to je u filmů určených dětem lepší," vylíčil ředitel kulturního centra K3 Karel Balcar s tím, že dohromady se bude jednat o šest různých filmových žánrů. Také tam je vstupné lidové.

Karvinské letní kino zahájí sezonu atraktivní akcí na téma dinosaurů. „3. července začneme projekcí filmu Jurský park, a to za zvýhodněnou cenu a se soutěží pro malé diváky. Pro děti do 15 let bude připravena dobrodružná stezka s dinosaury, která startuje v 19 hodin z prostranství před Oázou," prozradila ředitelka MěDK v Karviné Olga Humplíková.