Taková je filozofie charitativního běhu pro karvinskou MŠ Klíček Karviná Run 2019, do kterého se v neděli v areálu karvinských Lodiček může zapojit každý, kdo má rád sport a stejně tak rád podpoří dobrou věc.

Již druhý ročník charitativní akce se koná díky spolupráci školky se skupinami Spartan Training Group v Karviné a v Orlové, městem Karviná i dalšími sponzory.

Výstava Okamžiky v Havířově.
OBRAZEM: Výstava Báry Golasowské

„Jsem nadšená, jak velký podnik se pro letošek podařilo vybudovat a děkuji všem organizacím i městu, bez kterých by toto nebylo možné,“ uvádí ředitelka MŠ Klíček Karviná Eva Daňková.

Karviná Run 2019 se koná v neděli 29. září v areálu karvinských Lodiček v parku Boženy Němcové. Poběží se v kategoriích pro děti i dospělé, a to i pro ty se zdravotními problémy. „Registrace běží na internetu a ačkoli se půjde registrovat i před závodem na místě, prosíme všechny, zda by tak mohli učinit předem,“ vyzývá jeden z hlavních organizátorů, Jan Marunič ze Spartan Training Group Orlová.

Bohdana Pufferová, vítězka jubilejního desátého ročníku prestižního ocenění Žena regionu za Moravskoslezský kraj.
Ocenění Žena regionu získala v našem kraji Bohdana Pufferová

Jde například o to, že pro hendikepované děti budou připraveni asistenti jako doprovod na trati a další organizační věci. „Na mnohé tyto věci se takto předem budeme moci daleko lépe připravit,“ dodává Jan Marunič.

Akce nabídne například i běh pro pány a jejich psíky a bude ji doprovázet i bohatý program okolo. Běh bude součástí velkého sportovního dne města Karviné, vše vypukne v neděli od 12 hodin. Představí se také mnohé sportovní kluby z Karviné a bude připraveno spousty další zábavy pro děti i dospělé. Samotné školce budou moci na místě přispět i diváci, výtěžek půjde na rekonstrukci tamní zahrady. Registrace pro běh i další informace zjistí zájemci na webu www.karvinarun.cz i na facebookových stránkách KarvinaRUN.

Nejnovější graffiti na zdi Průmyslového parku Karviná upozorňují na násilí na dětech.
Poznámka Richarda Kutěje: Graffiti dejme nejen zelenou
Ilustrační fotografie.
Bohumín lidem nabízí půjčky na nové kotle
Ilustrační foto
Sdílená kola, skatepark, nebo dětské hřiště? Lidé mohou hlasovat, co by chtěli