V úterý po poledni by měli nájemníci oproti dekretu a občanskému průkazu dostat klíče od svých bytů. Ovšem ne všichni. „V úterý ve 13 hodin by měli dostat nájemníci klíče od svých bytů. Ovšem kromě bytů ve třetím, čtvrtém a pátém patře. Tam stále nejde elektřina," řekla Deníku v pondělí vpodvečer mluvčí města Šárka Swiderová.

V pondělí odpoledne tak stále pracovali dělníci, kteří dokončovali opravu zárubní, osazovali nové dveře, vyspravovali podlahy, práce prý tam mají ještě na dlouho. Každopádně bude třeba vyklidit vyhořelý byt, vysušit ho, vyčistit, opravit omítky, malbu, osadit nový rám okna a opravit balkon.

Navíc zakouřené prostory je třeba chemicky ošetřit a zbavit karcinogenních látek vzniklých při požáru, a pak ty nejvíc poškozené byty zrekonstruovat.

Ani v pondělí večer tam nefungovala elektřina, a hygienici trvali na dezinfekci zakouřených prostor. „Manželka je nyní u rodičů, syn u své přítelkyně a já spím u bráchy. Město nám sice nabídlo ubytování, ale šli jsme raději k rodinám a blízkým. Čekáme, až nám řeknou, že se můžeme vrátit. Dnes to podle mě ale ještě nebude," svěřil se v pondělí odpoledne Deníku jeden z nájemníků domu v Božkově ulici 542 Josef Naščák.

Čtěte původní článek: Hasiči v Karviné bojovali s požárem v panelovém domě