Zatímco děti zajímali především oslík, kozy nebo slepice, které mohly přes plot nakrmit, dospělí se seznamovali s pomocí Armády spásy lidem, kteří chtějí bojovat s některou ze závislostí.

Vánoční krmení na farmě Armády spásy v Havířově. Zdroj: Deník/Libor Běčák¨

„Akci pořádáme už čtvrtým rokem, když jsme si tehdy řekli, že bychom měli udělat i něco pro širokou veřejnost. Zvolili jsme předvánoční dobu, kdy je čas se zastavit a přemýšlet. Pro děti jsme připravili předvánoční krmení zvířátek. Součástí je také povídání o vánočním příběhu, různé hry nebo třeba omalovánky," řekla terapeutka Monika Powiesníková.

S programem vždy pomáhají také zdejší klienti. Ti v zařízení tráví 18 měsíců, v průběhu kterých se zbavují závislostí a vracejí se zpátky do běžného spořádaného života. Zařízením už prošlo zhruba 100 klientů. „O službu je přitom tak velký zájem, že lidé musí čekat v pořadníku," dodala terapeutka.

Návštěvníci byli s akcí spokojeni. „Přišli jsme se podívat, aby měl syn nějaký zážitek. Už jsme tady jednou byli. Já sama vím, k čemu toto zařízení slouží, protože jsem tady měla praxi," řekla mladá maminka.

Vánoční krmení na farmě Armády spásy v Havířově. Zdroj: Deník/Libor Běčák