Centrum se přestěhovalo do bývalé školky v ulici Jaroslava Seiferta. Provoz tam slavnostně zahájilo v pondělí odpoledne za hojné účasti maminek, které jeho služby už využívají.

„Díky novým prostorům nabídneme nové služby. Doposud jsme fungovali jako nestátní zdravotnické zařízení, které poskytovalo péči pouze pro těhotné a ženy bezprostředně po porodu. Nyní máme možnost rozšířit tyto služby také pro rodiče. Takže z Mama centra se stává komunitní centrum, které bude podporovat dospívající dívky, těhotné ženy, děti a rodiče," řekla zakladatelka centra Anna Kohutová.

Mama centrum se chystá žádat o dotace na své projekty. „Připravujeme změnu, kdybychom se měli stát neziskovou organizací, abychom dosáhli na dotace. Připraveno už máme několik projektů," vysvětlila manažerka centra Petra Orságová.

Podporu by centrum mohlo získat i u radnice. „Jde o prospěšné aktivity pro veřejnost. Pokud centrum předloží dobrý projekt, mohlo by ho město podpořit," řekla při otevírání vedoucí odboru školství a kultury Martina Dresslerová.