„Napadlo mne to, když se mě sestra ptala, jestli nemám nějaké oblečení po malé dcerce pro její známou, která čekala miminko. Sama jsem už nic neměla, ale přes Facebook se mi od známých podařilo sehnat spousty věcí a napadlo mne, že by takto šlo pomoci i dalším potřebným maminkám," říká iniciátorka dobročinné akce s názvem „Pošli radost dál" a zároveň jedna z vedoucích karvinského cvičení s kočárky pro maminky Veronika Kunschkeová.

Sama pak na internetu hledala, komu by pomoc mohla být směrována. Nakonec je to výše zmíněný českotěšínský azylový dům, kde nacházejí útočiště maminky i s malými dětmi, které se ocitnou v nouzi. Maminka Veronika je pak vyzvala k napsání dopisů se svými přáními, které se nyní pokouší realizovat. „Jde vlastně o přání vánoční, ale protože zájem přispěvatelů stále trvá, sbírka potrvá do 20. ledna. Poté ji uzavřeme a vybrané věci maminkám do Českého Těšína odvezeme a předáme," vysvětluje Veronika Kunschkeová.

Ta sbírku vyhlásila pomocí inzertních i sociálních sítí na internetu a ozývají se dokonce i zájemci mimo náš region. Už dnes má paní Kunschkeová doma malinké skladiště vybraných věcí a stále přibývají další. Někteří lidé přispívají i penězi, za které se pak potřebné věci nakoupí.

Pokud chcete přispět i vy, stačí napsat na mail nene86@seznam.cz.

Organizátoři sbírky vám rádi odpoví a domluví se také na tom, které věci jsou případně ještě potřeba.

Samotné cvičení s kočárky neboli strollering funguje v Karviné již několik měsíců a zvány jsou všechny zájemkyně. V dubnu se zde mimo jiné chystají i velké strolleringové závody. Více informací najdou zájemkyně na Facebooku Cvičení s kočárky v Karviné aneb Maminy v pohybu.