Maso určené ke grilování vykazovalo známky hniloby, kterou měla zakrýt směs koření. Na podobný problém narazili inspektoři minulý týden také v pražské Delvitě, kde desítky kilogramů masa s prošlým datem použitelnosti měly přijít do prodeje. V Moravskoslezském kraji na podobná pochybení inspektoři zatím nenarazili. Tvrdí to ředitel Krajské veterinární správy Jaromír Polášek. Jakékoli obavy občanů ze zkaženého masa jsou podle něj zbytečné. I přesto mají lidé k marinovanému masu nedůvěru. „Marinované maso bych nekoupila ani za nic,“ řekla v jednom ostravském marketu starší žena.

Podobný názor má i Jana Hounová z Ostravy-Dubiny. „Jednou jsem koupila nějaké marinované maso, a pak jsme se nestačili střídat na záchodě,“ zavzpomínala. „Naši inspektoři navštěvují jak výrobny, tak samotné obchodní řetězce a kvalitu masa, masných výrobků, salátů a dalších potravin podléhajících zkáze kontrolují velmi pečlivě. Po různých aférách, kdy se v mase hemžili červi, si na to dáváme velký pozor,“ řekl Polášek s tím, že výrobcům a prodejcům hrozí v takových případech obrovské milonové pokuty. Lidé by měli podle něj dávat pozor také na to, zda jsou dostatečně zpracovaná grilovaná kuřata, která lze zakoupit v některých marketech.