„Chci především slyšet, o co v rámci dohody Karviné a Residoma přesně jde, jaké jsou zde možnosti pro bezpečnost našich obyvatel, samozřejmě nechci dopustit ani to, aby se nepřizpůsobiví lidé z Karviné takto nestěhovali třeba do bytů v našem městě,“ uvádí primátorka Havířova Jana Feberová.

Spolu s ní dorazí s podobnými úmysly i starosta Orlové Tomáš Kuča. „Řešení, které se podařilo Karviné, se mi jeví jako rozumné, určitě bychom rádi šli stejným směrem,“ řekl.

O co jde? Jak již Deník informoval, primátor Karviné Jan Wolf a generální ředitel společnosti Residomo Jan Rafaj před nedávnem podepsali spolupráci, díky které bude mít město větší kontrolu nad tím, jací lidé do města přicházejí a ubytovávají se v bytech společnosti. Ta zde má několik tisíc bytů. Momentálně žijí v některých bytech od Residomo lidé tzv. nepřizpůsobiví, což by obě strany chtěly změnit.

Letošními tvářemi festivalu Rocktherapy jsou děti s onkologickými problémy, setkání s nimi a pořadateli akce proběhlo v orlovském domě kultury. Rocktherapy letos slaví 10 let a program je opravdu nabitý.
Festival Rocktherapy hraje letos pro děti

Samotné Residomo říká, že nemá zájem ani na tom, aby se nepřizpůsobiví nájemníci, se kterými z těchto důvodů ukončí nájemní smlouvy v jednom městě, stěhovali do bytů společnosti v jiných lokalitách.

„Lidé, kteří narušují sousedské vztahy a klima v jedné lokalitě určitě nezískají bydlení v našich bytech kdekoli jinde,“ sdělila mluvčí Residoma Kateřina Piechowicz s tím, že společnost nemůže ovlivňovat ubytovací politiku jiných majitelů nájemních bytů a nemovitostí.

„Aktivitu měst řešit tuto problematiku rozhodně vítáme,“ dodala.

Zmíněná informační schůzka se zástupci Havířova a Orlové s vedením Residoma proběhne 19. července.

„Poté budeme vědět více a můžeme se dohodnout na dalších konkrétních krocích,“ podotkla Kateřina Piechowicz.

Záměr využití originální biotechnologie představila společnost na červnové konferenci v Praze.
Světový unikát v Bohumíně: kosmetika z použitého fritovacího oleje