Dříve v místě stávala školní jídelna a trafostanice. Soukromý investor chtěl plochu využít pro stavbu obytného komplexu s podzemními garážemi. Po krachu chce město prostranství v Lázeňské ulici přeměnit na lokalitu pro aktivní odpočinek.

Zahrnovat bude malý skatepark, dráhu pro jízdu na bruslích nebo koloběžkách, lezeckou stěnu, workoutové hřiště, dětské hřiště a odpočinkové plochy se zelení a občerstvení.

Vizualizace nového sportoviště se skateparkem v Havířově. Zdroj: Město Havířov

„Město většinou jen opravuje a na nové investice finančních prostředků moc není. Proto jsme připravili projekt multigeneračního sportoviště. Máme dokončenou vizualizaci nového skateparku. Vybraného už máme i projektanta. Pokud vše půjde dobře, mohl by být tento projekt dokončen ještě v letošním roce," řekl náměstek primátorky Karel Šlachta.

Podle předběžných odhadů by sportoviště mohlo městskou kasu přijít na 15 až 20 milionů korun.

„Místo je dobře dostupné. Provoz hřiště by neměl rušit nájemníky okolních domů. V těsné blízkosti jsou parkoviště, obytné domy jsou opodál," dodal náměstek Šlachta.

Skateparky má město nyní dva. Jeden je poblíž atletického stadionu a hřiště minigolfu mezi ulicemi Mánesova a Astronautů. Druhý je v Jedlové ulici na sídlišti Šumbark 2. etapa. Workoutové hřiště bylo postaveno v parku Na Nábřeží a cvičit mohou lidé také v areálu sportoviště ZŠ M. Pujmanové. Jako veřejné sportoviště bývá využíván také lesopark za Merkurem.

Čtěte také: 
Sportovci mají na Nábřeží workoutové cvičiště
Havířované mají další venkovní posilovnu

Zdroj: Youtube