Bazény dostanou nové nerezové vany, nový bude odbavovací systém a zvětšovat se bude i parkoviště.

„Počítáme s celkovou modernizací a také dostavbou areálu dle současných potřeb a trendů, vybudovány budou nové sportovně-relaxační zóny, zázemí a samozřejmě také vzduchotechnika a systém čištění vody se samostatnými jímkami pro každý bazén, což umožní i regulaci teploty vody. Dnešní dva bazény budou kompletně opraveny, v přístavbě vznikne malý rekreační bazén a brouzdaliště pro děti plus moderní relaxační zóny včetně vířivky,“ upřesnil ředitel STaRS Petr Dyszkiewicz. Před objektem budou nová parkoviště.

Karvinský krytý bazén je výjimečný tím, že je totiž osmidráhový. V Česku jsou jen tři podobné. Postaven byl v roce 1987 a od té doby žádnou velkou rekonstrukcí neprošel, pravidelně se provádí jen záchovná údržba.

„Bazén navíc dnes už neodpovídá tomu, co lidé od takového sportoviště očekávají. Není tam ani moderní zóna pro relaxaci, bazén se skluzavkou nebo brouzdaliště pro děti. Neodpovídá už ani zázemí hlavního bazénu sloužícího také ke sportování dětí z našich škol nebo sportovnímu plaveckému oddílu,“ přibližuje důvody modernizace investiční náměstek primátora Jan Wolf.

Plán modernizace schválili zastupitelé a její hodnota se odhaduje na téměř 300 milionů korun. Cena bude upřesněna po ukončení výběrového řízení. Pokud administrativní příprava proběhne bez problémů, mohla rekonstrukce začít už příští rok.

Ilustrační foto.
Příměstské tábory jsou většinou obsazené