Poslední říjnový den se na dveřích starostovy kanceláře změní jméno. Už tam nebude Vít Slováček, ale nově Gabriela Hřebačková. Dosavadní místostarostka šla do komunálních voleb jako lídr kandidátky Nestraníků, kteří včera s kolegy z vítězného hnutí ANO a lidovci podepsali koaliční smlouvu, podle dohody koaličních subjektů má být nově starostkou. Lídr hnutí ANO Tomáš Pavelek statutárním místostarostou a Vít Slováček (KDU-ČSL) se má stát druhým místostarostou.

Lídr hnutí ANO Tomáš Pavelek po podpisu prohlásil, že dohoda je kompromis, za který jsou prý ale rádi. „Chtěli jste změnu ve vedení radnice, ovšem koalici jsme stavěli na jiném půdorysu – ANO, Nezávislí, Piráti, Nestraníci. Ti ale chtěli jít do koalice pouze, když v ní budou lidovci,“ prozradil Pavelek něco z povolebních vyjednávání.

Podle něj jsou pro hnutí ANO v Českém Těšíně prioritami otevřené a transparentní město, modernizace autobusového stanoviště a revitalizace těšínské přehrady. A také změna mediálního obrazu města.

Budoucí starostka Gabriela Hřebačková (Nestraníci) chce navázat a pokračovat v již započatých projektech, jako je např. aktuálně výstavba nové sportovní haly, přesun a výstavba autobusového terminálu (na místě Mexikoplacu – pozn. aut.) a budování cyklostezek a chodníků.

„Jako velký úkol pro vedení města v příštích letech vidím oživení a zkulturnění Hlavní ulice.

Musíme se nad tím všichni společně zamyslet a přizvat třeba i nezávislého odborníka, který se věše podívá s nadhledem a poradí, jak vše udělat co nejlépe,“ řekla Hřebačková.

Před 13 lety totiž město prodalo domy na Hlavní třídě soukromým majitelům (nemovitosti poskupovali tehdejší starosta Jindřich Sznapka a jeho rodinní příslušníci, a takže místostarosta Marian Kuś – pozn. red.). Současnými nájemníky jsou z velké části vietnamští obchodníci, které do zvelebení objektů pochopitelně neinvestují. Radnice se chtěla s majiteli domů sejít a diskutovat, co udělal, aby Hlavní třída vypadala reprezentativněji. Záměr ale nevyšel, málokterý z majitelů na výzvu reagoval.

Nové vedení města pak vzejde během ustanovující schůze zastupitelstva, která proběhne 31. října.

Nejslavnější had Česka současnosti, užovka obojková jménem Orlovka kauflandí, v náručí  kauflandí manažerky komunikace Ivany Dvořákové.
Orlovka kauflandí se možná na jaře opět svobodně poplazí městem