"Jsem rád, že nastává taková výrazná výměna vozového parku, vozidla jsou základním prostředkem, který policisté potřebují k výkonu služby. Jedná se o technickou špičku automobilů," uvedl pak při předání ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Na bezpečnost hokejového šampionátu juniorů v Ostravě a v Třinci dohlížely také desítky policistů denně.
Hokejové MS v Ostravě a Třinci očima policie: Falešné vstupné, problémoví opilci

Nové automobily jsou k dispozici policistům v rámci celého Moravskoslezského kraje. "Jedná se o Škodu Octavii III combi v barevném provedení Policie České republiky s pohonem 4x4 o výkonu 140 kW a objemu motoru 2.0 TSI s automatickou převodovkou,“ upřesnila Pavla Jiroušková, mluvčí policie.

Nové automobily splňují speciální požadavky a mají odpovídající výbavu pro výkon služby. Část vozidel, která je určena pro prvosledové hlídky, je vybavena nově policejním rámem a schránkou pro bezpečné uložení dlouhých zbraní nebo zastavovacím pásem.

Radim Žondra u Vrchního soudu v Olomouci (vpravo) - 8. 1. 2019
Za napadení Kvitové dostal Žondra přísnější trest. Má jít do vězení na 11 let

Ministr vnitra Jan Hamáček ve svém proslovu také zmínil, že přes některé zrušené tendry je rád, že policie bude mít celkem 865 nových vozidel. Osobně pozdravil všechny policisty, poděkoval za jejich práci a nasazení a popřál, aby se jim s vozidly sloužilo dobře a aby se s každého služebního výjezdu ve zdraví vrátili k těm, kteří na ně doma čekají.

Letoun typu DC-6B amerických aerolinek National Airlines. Stejný typ stroje se stal ve vzduchu cílem bombového atentátu
Před 60 lety pole v USA zasypala těla. V letadle se odpálil neznámý atentátník
Námraza na vedení v roce 1985
Před 35 lety hrozil Česku blackout. Mrazivé počasí rozpoutalo v zemi chaos