Zdroj: Deník/Libor Běčák

Soutěž pořádá Střední škola Prostřední Suchá. Účastní se jí středoškolačky z České republiky, Slovenska a Polska. Každý ročník má své motto, tím letošním bylo retro. V jeho duchu se nesly všechny soutěžní disciplíny, včetně promenády v plavkách. 

Vítězná Nikola Uhlířová studuje Střední odbornou školu ve Frýdku-Místku. "Účast a vítězství pro mě strašně moc znamená. Chtěla bych poděkovat celému týmu kolem soutěže a holkám, se kterými jsem se mohla seznámit. Je to pro mě velká zkušenost. Nabudilo mě to a třeba zkusím i Českou miss," reagovala vítězka bezprostředně po usednutí na trůn. 

Druhou vicemiss byla zvolena Renáta Pavlíková z bruntálského gymnázia. První vicemiss se stala Sarah Karolyiová navštěvující Pedagogické lyceum v Plzni. 

V průběhu finálového večera byly v KD Leoše Janáčka uděleny také tituly Miss Reneta Foto - Sarah Karolyiová z Plzně, Miss Reneta Publikum - Renáta Pavlíková z Bruntálu a Miss Reneta Internet - Diana Kužmová z Čadce. 

Do množství cen přispěl také Deník, který vítězkám jako hlavní mediální partner soutěže věnoval dva pobytové poukazy. 

V programu moderovaném Janem Čenským vystoupili Leona Machálková, Vladimír Hron, Zdeněk Chlopčík a Blue Star Václava Marka. Ovace ve stoje si od publika vysloužil Felix Slováček, který v závěru programu hrál známou filmovou melodii Tenkrát na Západě, po které byla dekorována vítězka soutěže. 

"Pamatuji 23 ročníků a v tom letošním jsem snad neviděl chybičku. Jsem za to strašně rád a děkuji celému týmu zhruba třiceti lidí za rok práce, protože to není jednoduché. Do poslední chvíle jsem neměl tip na vítězku. Každé z děvčat bylo své a jako celek tvořily perfektní partu. Předpokládám, že v neděli brzy ráno vstanu a budu tvořit nový ročník. Je to u mě každý rok stejné," řekl hlavní organizátor soutěže Libor Lenčo. 

Zdroj: Youtube