Celková modernizace se týká křižovatky ulic Dlouhá třída a 17. listopadu. Zastaralé semafory nahradí nové s LED světly, které bude řídit nový počítač. S pomocí indukčních smyček v povrchu vozovky bude řadič reagovat na aktuální hustotu provozu. I přes větší možnosti řízení chytrých křižovatek jsou semafory ve městě většinou nastaveny v pevných režimech podle denní doby.

Dá se předpokládat, že i na této křižovatce bude zaveden noční režim, při kterém zelená naskakuje vozidlu, které se ke křižovatce přiblížilo první.

Práce na přípravě rekonstrukce, kterou provedou Technické služby Havířov, už začaly. „Světelná signalizace na této křižovatce je v provozu už pětačtyřicet let a dochází tady stále častěji k poruchám semaforů," vysvětluje nutnost investice v hodnotě 5,4 milionu korun náměstek primátora Ivan Bureš.

Rekonstrukce si vyžádá drobné omezení dopravy nejen v křižovatce, ale také blízkém okolí. „Žádáme řidiče, aby v zájmu své bezpečnosti i pracovníků, kteří opravu provádějí, dbali zvýšené pozornosti a striktně dodržovali dopravní značení," žádá náměstek Bureš.