Obyvatelé domova seniorů, kteří už se obvykle bojí jezdit po rušných cestách ve městě, si tam mohli užívat radost z pohybu na jednostopém vozidle.

„Půjčili si i kola a byli moc šťastní, že mohou opět šlápnout do pedálů, protože mnozí z nich už dávno na kole neseděli," uvedla vedoucí odboru živnostenského a dopravy Eva Widnicová.

„Nabídky bezpečně si zajezdit po „silnicích" a přes „křižovatky" našeho dopravního hřiště během letošních prázdnin využilo celkem 426 lidí," řekla mluvčí města Dorota Havlíková.

Většina byla místních, ale i letos byli mezi nimi cizinci z Francie, Irska nebo z Varšavy.

HŘIŠTĚ NABÍZÍ ZDARMA KOLOBĚŽKY I KOLA

Dětské dopravní hřiště ve Frýdecké ulici je vždy o prázdninách otevřeno veřejnosti od úterý do neděle. Vstup je volný. Správce hřiště půjčuje zdarma kola, cyklistické přilby a koloběžky, které zakoupilo město.

Protože byl mezi zájemci poměrně vysoký podíl malých dětí do 6 let, radnice pořídila i malé přilby a kolo s postranními kolečky. V září se na hřiště opět vrátí školní děti. Mnohé z nich šlápnou do pedálů poprvé jen díky školní výuce dopravní výchovy.

Každý rok v českotěšínských školách vždy probíhá teoretická část výuky dopravní výchovy ve třetích, čtvrtých a pátých třídách. (kot)