Vyplývá to z průzkumu, který si loni nechala udělat společnost Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava, jež většinu kraje zásobuje pitnou vodou. 

Wu-chan patří mezi nejmodernější města v Číně. Nyní se tam ale bez roušky nevyplatí vycházet ven, což dobře ví i Daniel Pekárek. Další snímky jsou z rodinných alb.
OBRAZEM: V karanténě ve Wu-chanu je i student z Ostravy. Rodina má o něj strach

Z průzkumu, v němž odpovídalo 900 respondentů, například vyplynulo, že na Karvinsku ji kupuje balenou vodu pravidelně až 23 procent domácností, zatímco 36 procent vůbec. Zbytek připadá na občasné nákupy jako doplňku kohoutkové vody. "Hodně jiná je situace na Frýdecko-Místecku, kde 56 procent dotazovaných nekupuje balenou vodu vůbec, 30 procent občas jako doplněk a jen 14 procent pravidelně, “ říká Ondrej Gažík, ředitel agentury Respond & Co., která výzkum prováděla.

V této křižovatce dochází ke kolizím při odbočování na Šumbark, nebo při vyjíždění ze Šumbarku.
Havířov se obává kolapsu. Žádá ŘSD o odklad úpravy křižovatky v Ostravské ulici

Z celkových výsledků výzkumu vyplynulo, že 40 procent lidí, kterým SmVaK pitnou vodu dodává, vůbec nekupuje do domácností balenou vodu, protože ji považují za drahou v porovnání se stejně kvalitní vodou z kohoutku. Jako doplněk kupuje ochucenou balenou vodu do domácnosti 47 procent dotazovaných, pravidelně 13 procent respondentů.

Na vodu z kohoutku se z hlediska úrovně vzdělání nejvíce spoléhají vysokoškoláci, kteří ve 47 procent nekupují balenou vodu vůbec, 9 procent ji kupuje pravidelně. Lidé se základním a středoškolským vzděláním shodně nekupují balenou vodu ve 38 procent domácností, naopak pravidelně ji kupují v 9, resp. 16 procent. 

Atletický stadion v Havířově, leden 2020.
Atletický stadion v Havířově je i s pozemkem na prodej