Zdroj: Youtube

Nedělní tropické vedro přilákalo na letní koupaliště téměř dva tisíce návštěvníků.

Někteří nabírali pouze bronz, ale bylo dost i těch, co využilo třiadvaceti stupňovou vodu k plavání a osvěžení. Zejména děti si přišly na své. V jejich bazénu měla voda teplotu 25 stupňů Celsia. Nakonec i počasí vydrželo, přestože mraky v některých chvílích nic dobrého nevěstily.

Česká skokanská elita

Na letním koupališti v Havířově po roce opět trénují nejlepší čeští skokani.

Zpestřením druhého víkendového dne byl trénink České reprezentace v cliffdivingu – závody ve skocích do vody z extrémních výšek. Týdenní soustředění se koná za účasti osmnácti borců ve věku od jedenácti do třiceti čtyř let. Mezi odvážlivci jsou i tři ženy.

Zastoupení mají města Brno, Červený Kostelec, České Budějovice, Mladá Boleslav, Pardubice, Praha a Trenčín. Trénovalo se na suchu a skákalo se z pěti a desetimetrové výšky.

Na havířovském koupališti bylo o víkendu živo.

Potřetí a ne naposled!

„V Havířově jsme začali v roce 2012. Zalíbilo se nám a jsme tu už potřetí a určitě ne naposled. Správa sportovních a rekreačních zařízení spolu s personálem koupaliště nám tu vytvořila výborné podmínky. Musím říct, že nám ve všem vycházejí maximálně vstříc," řekla trenérka Lucie Jeřábek Absolonová.

Soustředění HighJump Havířov 2014 se účastní borci, kteří se připravují na každoroční Mistrovství ČR s mezinárodní účastí ve skocích v lomu v Hříměždicích nedaleko Prahy.

V Havířově pilují své skoky a sestavy. Tréninky mají vždy dopoledne a odpoledne a sledovat je mohou všichni návštěvníci koupaliště. Ani oni nepřijdou zkrátka. Věž je otevřena pro všechny zájemce o skoky a chystá se také soutěž o hodnotné ceny. Ta se bude konat pravděpodobně v srpnu.

Podívejte se na skoky profesionálů i soutěž amatérských skokanů.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube