Kromě třeba pomazánky nebo tyčinek mohli na sobotních Tvarůžkových hodech na Lodičkách lidé ochutnat i méně typické výrobky z těchto ne každému vonících sýrů. „Mezi lidmi je to populární akce, vždycky sledují, kdy bude. Zajímá je hlavně tvarůžková cukrárna,“ uvedla provozní areálu a baru loděnice Alica Neupauerová.

Rodinná Tvarůžková cukrárna, která dorazila z Loštic, nabízela návštěvníkům kromě tradičních syrečků především (ne)tradiční zákusky. „Přivezli jsme tvarůžkové moučníky, především větrníky, kremrole, šátečky a dortíky, které kombinujeme s marmeládami, bylinkami nebo třeba perníkem,“ řekla Blanka Poštulková z cukrárny.

Tenisové kurty v Karviné Ráji, které byly dva roky mimo provoz kvůli rekonstrukci fotbalového stadionu, jsou opět v provozu.
Tenisové kurty v Karviné-Ráji jsou opět v provozu

Lidé prý nejčastěji zkouší věci, které znají na sladko. „Je to divné dělat zákusky z tvarůžků, ale je to opravdu dobré. Zkoušeli jsme je loni, letos jsme se k cukrárně zatím nedostali,“ prozradila návštěvnice Květa Čechovičová. „Škoda, že je tu toho dneska málo, loni tu bylo asi deset stánků. Pomazánka je ale výborná,“ dodala Čechovičová.

Od patnácti hodin zpříjemnila lidem posezení svým koncertem kapela The Rock Band.

Hana Husovská