A co tedy mladým obyvatelům v jejich městě vadí nejvíce? Výčet témat je opravdu pestrý. „Nafotila jsem hlavně, v jakém stavu je letní koupaliště, které je již několik let mimo provoz. Pak také letní kino a dětská hřiště. A opravdu jsem si užila při focení té doslova hromady místních marketů," říká jedna z autorek Zuzana Crhová.

„Fotil jsem rozbité lavičky v parku, letní koupaliště a detaily zničených chodníků. Možná se někteří lidé nad Orlovou zamyslí," doufá další z fotografů Martin Polách.

Výstavu nafotilo celkem šest autorů a hlavními pořadateli jsou organizace YMCA, Informační centrum mládeže a klub Futra.

Výstava je součástí dlouhodobého projektu, který šéfovali právě lidé z orlovské organizace YMCA. „V jeho rámci nejprve proběhly workshopy na Základní umělecké škole. Scházela se skupinka mladých lidí a společně probírala své fotografie a snažila se učit a sdílet své zkušenosti," vysvětluje Miroslav Sedláček, jeden z hlavních organizátorů a zároveň i další z autorů.

Jak výstava ukazuje, problémů k řešení viděných očima mladých fotografů má Orlová několik. Autoři i organizátoři pak doufají v to, že jejich práce nezapadnou, ale přimějí zamyslet se nad stavem věcí i další obyvatele města. Výstava v orlovském klubu Futra potrvá až do 28. února.