Pro tamní obyvatele alespoň jedna jistá dobrá zpráva. Od středy začne opět jezdit ze zastávky v centru města U Pošty, jejíž provoz musel načas stavbě ustoupit.

„Vše je nyní na straně ministerstva financí, čekáme ještě na podpis paní ministryně, dnes ještě nemám informace, zda k němu došlo,“ řekl v pondělí Deníku orlovský starosta Miroslav Chlubna.

Hovořil o podpisu ukončení smlouvy se současným dodavatelem stavby, který starosta podepsal minulý týden, pak papíry putovaly na ministerstvo financí (MF), které je hlavním investorem díla.

Jak známo, stavba již dlouhodobě stojí a dělají se zde jen některé práce, například přeložky sítí, které souvisely s uzavřením. Současný dodavatel žádal navýšení rozpočtu.

Jako důvody uváděl různá nečekaná zdržování díla a především nárůst cen stavebních materiálů, se kterým původní starší projekt díla nepočítal. Na to ale investoři MF a město Orlová nepřistoupili. Současný dodavatel tak má dokončit jen některé dílčí práce a odejít.

Co bude dál? „Pokud vše dobře půjde, mohlo by na jaře příštího roku proběhnout výběrové řízení na nového dodavatele. To ale záleží na ministerstvu, zda toto zařadí do prvního kvartálu daného roku,“ doplnil orlovský starosta.

I přes to, že centrum města je nyní už několik měsíců jednou velkou dírou, nepřijde Orlová letos například o tradiční akci, která se na náměstích konává, a to rozsvícení vánočního stromku. Konat se bude jen kousek dál, na prostranství u Úřadu práce, v pátek 30. listopadu od 16.30 hodin.

Bohumínští strážníci nyní pečují o zakrslého králíka a hledají mu nový domov, nálezy zvířat už je ani nepřekvapují.
Strážníky žádný nález zvířat nepřekvapí, teď chovají "ušáka"